Sicilija je najveće ostrvo u Sredozemnom moru i jedno od ostrva sa najbujnijom  vegetacijom na MediteranuZa vreme putovanja na Siciliju nezaobilazna je poseta vulkanu Etna sa koje se pruža predivan pogled na mesto Taormini  za koje kažu da je  najljepše mesto na  na Siciliji . Sicilija  se smatra se postojbinom bogate kulture  u oblasti umetnosti  i arhitekture.

Kada odabirate u brojnim ponudama letovanja 2011 koje predstoji sigurno će vam se pogled zadržati na prelepim fotografijama ostrva obasjanog suncem, sa imenom glavnom grada PALERMO koji istovremeno zastrašuje i zadivljuje, odabraćete ostrvo KUMA i mita o njemu, ostrvo sa gradovima koje obeležavaju vreme “ mafije “ i “romantizma”, ostrvo sa mističnim gradovima  MESINA,  CATANIJA, TAORMINA, SAGESTA  i ERICE, MONREALE I CEFALU,ostrvo sa daleko čuvenim  gradom CORLEONE, rodnim gradom MAFIJE i porodice Corleone.

Mesto gde se granici nebo sa beskrajno plavim morem i peščanim plažama koje se pružaju u nedogled dok ležeći na njima pogledom obuhvatate vidike koji ostaju nezaboravni.

Izbor biće svakako peskovite dugačke plaže Sicilije i mestašca u podnožju romantične i večito raspevane TAORMINE,  CEFALU. malo i tipično mediteransko mesto bogate istorije. Lepih malih i uskih ulica, prekrasnog pogleda na mesto koje je polukružno smešteno uz peščanu plažu, koje zove i mlade i stare parove na romantične šetnje po pesku uz obalu.

Vidike TAORMINE  grada umetničke kolonije koji se nalazi na 200 metara nadmorske visine, grad  dragulj stecište umetnika, boema i turista iz svih krajeva sveta. Grad sa raspevanim ulicama ukrašenih balkona, prelepim malim restoranima i kafeima, veselih Sicilijanca, grada lutaka i prizvuka istorije kojim ovaj gradić obiluje. Svakako ono što TAORMINU razlikuje od svega ostalog je fascinantni pogled na Etnu sa jedne i pogled na beskraj plavetnila sa druge strane. Privreda na Siciliji je bazirana na poljoprivredi i najpoznatiji su u svetu po uzgajanju limuna i narandži.

Etna čudesna planina,  večiti oganj, gde se prepliću život obojen žutim i zelenim proplancima i  smiraj života obojen u crni ugalj i sivi dim koji podsecaću da život ipak tamo ne prestaje nikada.

Fotografije   impozantne i večito žive Etne učvrstiće vaš izbor.

[mappress mapid=”13″]