Tasos Grčka

Tasos je najsevernije ostrvo grčke ostrvo i veoma je popularno među našim turistima. Tasos Grčka je ostrvo koga krasi prijatna klima i  brojne lepe plaže.  Tasos ostrvo koje pripada teritoriji zvanoj Trakija, prefekturi Kavala. Ostrvo zauzima 393 kvadratna kilometra i na njemu živi oko 14.000 stanovnika. Nalazi se na devetom mestu po veličini ostrva u Grčkoj.

Najpoznatija  turistička destinacija na Tasosu su grad Limenas na severu ostrva i Limenarija i Potos na južnom delu Tasosa. Lepotu ostrva  Tasos čine prelepo kristalno čisto i bistro  more, maslinjaci  i fantastične peščane plaže.

Sam grad Tasos ima oko 5000 stanovnika i sagrađen je na mestu antičkog grada Tasosa. Pored  gradskih plaža oko Limenasa ima veliki broj plaža i do većine plaža je obezbeđen  prevoz autobusima. Grčke taverne nude  veliki izbor specijaliteta poput girosa,  salata, grčke musake  i drugih jela, a sve to možete zaliti dobrim grčkim vinima ili tradicionalnim uzom.

Najveća mesta na Taososu  su Limenas i Limenarija . Pored ova dva prelepa mesta na Tasosuturističke agencije imaju u ponudi i druge  destinacije  za letovanje  na  Tasosu Potos, Pefkari i  Skala Potamia.

Zbog bujne vegetacije  Tasos često nazivaju „Šuma koja pliva“ ili „Smaragdno ostrvo“. Ono što najviše privlači  turiste na letovanje na Tasos su brojne prelepe  plaže. Glavni grad Tasosa je Limenas, u kome se nalazi luka i glavni je centar turizma i trgovine na ovom  grčkom ostrvu.


[mappress]